Η Αγγελική Κονιδάρη γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και για κάποια χρόνια εργάστηκε ως δικηγόρος. Καθώς το δικηγορικό επάγγελμα δεν της προσέφερε πληρότητα και ικανοποίηση, αποφάσισε να ακολουθήσει την αγάπη της για τη μελέτη του ανθρώπινου ψυχισμού και τον κλάδο της ψυχολογίας. Έτσι, προχώρησε στις βασικές της σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (COSCA-Counselling & Psychotherapy in Scotland) και έπειτα συνέχισε στη μεταπτυχιακή της εξειδίκευση στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία (E.H.E. European University EurAka Switzerland).

Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε σε ποικίλες τεχνικές και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις όπως Προσωποκεντρική, Υπαρξιακή, Γνωσιακή – Συμπεριφορική, Gestalt, προσμετρώντας πάνω από 200 ώρες εποπτευόμενης πρακτικής άσκησης.

Είναι κάτοχος Certificate στις Συμβουλευτικές Δεξιότητες, Διπλώματος στη Συμβουλευτική (Counselling) και Διπλώματος στο Mindfulness Coaching. Έχει, επίσης, ολοκληρώσει εξειδικευμένη επιμόρφωση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Κλινική Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου, καθώς και στην Συμβουλευτική & Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας.

Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ.) και της European Association for Counselling (E.A.C.).

Εργάζεται θεραπευτικά με ενήλικες και εφήβους στο ιδιωτικό της γραφείο στον Άλιμο, όπου παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας, συνεργάζεται με τη σχολή “Vio Μάθησις” ως εισηγήτρια σεμιναρίων ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης και αρθρογραφεί για τον επιστημονικό ιστότοπο “InMedHealth”.”

Στόχος η καλύτερη υποστήριξη των θεραπευομένων.

Έχοντας πάντα ως στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και υποστήριξη των θεραπευόμενων, συνεχίζει να εκπαιδεύεται και να εμπλουτίζει τις γνώσεις της στο αντικείμενο της, με συνεχή συμμετοχή σε σεμινάρια και επιμορφώσεις, ενώ βρίσκεται σε συνεργασία με ένα δίκτυο συναδέλφων – ειδικών ψυχικής υγείας (συμβούλων, ψυχολόγων, ψυχιάτρων, παιδοψυχιάτρων), με σκοπό την βέλτιστη αντιμετώπιση απαιτητικών περιστατικών.

Θεραπευτική Προσέγγιση

Στην πρακτική της ακολουθεί τη Συνθετική Προσέγγιση, μία προσέγγιση σύγχρονη και πολυδιάστατη, καθώς περιλαμβάνει θεωρίες και δεξιότητες από περισσότερες ψυχοθεραπευτικές σχολές σε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο, επιτρέποντας στον θεραπευτή να είναι ευέλικτος και να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές ανάγκες θεραπευόμενων, τύπους προσωπικότητας και είδη δυσκολιών.

Η συνθετική προσέγγιση ξεπερνά τους περιορισμούς των μεμονωμένων θεωριών και μοντέλων και διευρύνει το πλαίσιο των ψυχοθεραπευτικών εργαλείων και παρεμβάσεων.